Workshops

Workshop: Strik med Vincent van Gogh

Mette Dahl – lørdag kl. 9.00 – 12.00

I workshoppen arbejder vi med farve- og mønsterinspiration fra Vincent van Goghs maleri ”Landskab med stynede pil”, som du får tilsendt per e-mail inden workshoppen.
Du skal arbejde med virkelig at se farvenuancerne i maleriet og lægge mærke til, hvordan farverne fordeler sig og hvilken stemning, der er i maleriet.

Inden workshoppen dykker du derhjemme ned i dit garnlager og finder så mange garnfarver du kan, der så vidt muligt matcher farvenuancerne i maleriet – det behøver ikke at være samme type garn, men gerne garn med nogenlunde samme løbelængde. Jeg medbringer garn til at supplere dit valg.

Under workshoppen bruger du garnet til først at lave et viklebillede, hvor du i to retninger vikler garnet omkring et kvadratisk stykke pap, så der opstår en slags vævet billede.
Farver, linjer og komposition omsættes til sidst til farvefordelinger og mønstre i forskellige strikketeknikker, fx glatstrik, jacquard/fair isle, gobelin/intarsia, snoninger og strukturstrik. Workshoppen har fokus på farver og mønstre, ikke på strikketeknik.

Ved tilmeldingen skal du oplyse din e-mailadresse, så jeg kan fremsende billedet til dig.
Medbring
• Kopi af det fremsendte billede
• Dit udvalgte garn – i nogenlunde samme løbelængde
• Strikkepinde, der svarer til garnets løbelængde (både rundpinde, strømpepinde og jumperpinde)
• Papir og blyant.
Materialeudgift
Du må påregne en materialeudgift på 25 kr, hvis du bruger nogle af mine materialer.

Huisi Tekstil v./Mette Dahl

TILMELD