Workshops

Workshop: Fair Isle

Lise Kamstrup – søndag kl. 9.00 – 13.00 (få pladser!)

Fair Isle strik er en af mange betegnelser for tofarvet strik med dominans, det kan også hedde jacquardstrik eller norwegian knit. Den dækker over en strikketeknik, hvor man strikker med to farver, og hvor man undgår de lange tråde på bagsiden også selvom mønsteret går over mange masker. Dette gøres ved at man hæfter den passive tråd fast på bagsiden undervejs.
Der er mange fordele ved denne teknik. For det første undgår man de lange tråde på bagsiden af arbejdet, og derved får man ikke fingre, knapper og meget andet viklet ind, med udtrukne tråde til følge. Og for det andet gør det strikningen meget sjovere, da det er langt nemmere at styre tråd spændingen på den passive tråd.

Der medbringes to farver uldgarn, med stor kontrast, til pind nr. 3-3,5. Der medbringes lille rundpind. Og vil du være forberedt, slår du nok masker op på rundpinden til, at maskerne glider let, og strikker nogle omgange med den ene af farverne.

Der vil være mulighed for at købe et undervisnings kompendium til 50,- kr
Lise Kamstrup
Knit von Kamstrup

TILMELD