Workshops

Workshop: Yes you can. Strik efter engelsksprogede opskrifter

Susanne Østergaard – Lørdag den 12. kl. 9-12 2021

Har du set misundeligt og længselsfuldt på de mange spændende opskrifter der findes på Ravelry, men har tænkt at udfordringen udi det engelske strikkesprog nok ville være alt for svært med din mangelfulde kunnen i det engelske sprog. Så er det nu du skal melde dig på denne workshop, hvor du guides igennem en opskrift på engelsk og lærer de forskellige strikkeudtryk at kende. Det er ikke nødvendigt at være fortrolig med det engelske sprog, da det er muligt at ”læse” opskriften blot med dit mest ubehjælpsomme skoleengelsk, til gengæld er det nødvendigt at du har kendskab til de mest almindelige strikketeknikker.
• Vi skal arbejde med en opskrifts opbygning
• De mest almindelige strikkeudtryk og – teknikker i engelsksprogede opskrifter
• Kendskab til forskellige resurser på nettet i forhold til de engelske strikkeudtryk.
Der udleveres en opskrift på et enkelt tørklæde på kurset, så du nemt indføres i brugen af en engelsk opskrift.
Medbring:
• Ca 200 m garn med en løbelængde på 150 -200 m pr 100 gram

Susanne Østergaard

TILMELD

Om underviseren
Jeg hedder Susanne Østergaard, af mange kaldet Susse.

Som barn elskede jeg at sidde ved siden af min mormor, der syede på sin trædesymaskine og samle stumper, bånd og fine knapper, som blev omsat til det smukkeste dukketøj (i hvert fald i mine øjne), og af min moster, der både hæklede og strikkede, fik jeg lært disse håndværk fra bunden.

Da jeg gik på seminariet tilbage i begyndelsen af firserne, blev jeg smittet af en spinde- og fibergal lærer, som lærte mig ALT om uld, spinning og plantefarvning, en besættelse der har holdt ved lige siden

Jeg bor i en lille landsby i det Sønderjyske, med udsigt til mark og skov, hvor jeg ofte henter inspiration både til struktur og farve til mine designs med eget håndspundet og håndfarvet garn.

Udover at være uddannet indenfor Specialundervisningen, har jeg en bred uddannelse indenfor de textile fag, hvor jeg de sidste 10 år især har arbejdet med håndspinding, strik, hækling og farvning af garn og uld.