Foredrag

Laura Dalgaard

Foredrag med Laura Dalgaard
Tid: Søndag den 9. juni 2024, kl. 15.00
Sted: Loungen
Pris: Gratis når du har armbånd, men dørerne lukkes når lokalet er fyldt!!

I dette foredrag skal vi høre om Laura´s vej ind i strikkeverdenen, om den kreativeprocess, om farver og om at stå ved sig selv og stole på sit talent. Især vil der blive gået i dybden med arbejdet med bogen “En samling af strik” der udkom okt 2022 på forlaget Gyldendal. Bogen består af en samling af 16 strikkeopskrifter, og er en hyldest til håndværket og samtidig en undersøgelse af hvordan man kan bruge gamle teknikker på nye måde. Bogen er inspireret af spiritualitet og er udover opskrifter og teknikker et forsøg på at skabe en stærk fortælling, gennem farver, materialer, kontraster og taktelitet.

Foredraget er gratis, når du har købt armbånd.

Om Laura Dalgaard
Laura Dalgaard, uddannet strikdesigner fra Kunstakademiet, er en af Danmarks mest kunstneriske strikketalenter. Hendes tilgang til farver og materialer er poetisk og intuitiv, og kompositionerne i hendes strik er fantasifulde, historiefortællende og samtidig relevante i tidens modebillede. 

Laura driver virksomheden Laura Dalgaard Knit, hvor hun sælger små kollektion af færdigstrikkede sweatre, strikkeopskrifter og knit kits. Derudover samarbejder hun med kunstinstitutioner og modevirksomheder fra hele verden. Laura finder inspiration i blandt andet japansk kultur, barndoms-nostalgi, kunst og spiritualitet, og hendes arbejde bærer præg af humor, poesi, magi, melankoli og en solid farveforståelse.

Laura tror på, at vi gennem håndarbejde kommer tættere på et bæredygtigt forbrug, blandt andet ved at få viden om og forståelse for kvalitet og materialer, men også fordi vi får øjnene op for, hvilken arbejdsindsats det kræver at fremstille et stykke beklædning. Glæden ved at skabe og den værdi, vi tillægger det skabte, gør, at vi passer bedre på tøjet. 

Laura Dalgaards kunstneriske virke er støttet af blandt andet Kunstfonden og Jubilæumsfonden. Laura Dalgaard viser sit arbejde og sin proces på Instagram, hvor hun pt har en skare på 72.000 følgere.